Produk selamat penjagaan bayi

Hai semua.. nak tanya jenis² produk penjagaan bayi yang selamat digunakan. Mandian, shampo, bedak, minyak telon dan lain²? Thanks in advance.

3 Balas

saya cadangkan untuk baby yg baru lahir seeloknya elakkan pakai sabun atau shampoo yang wangi walaupun katanya utk baby. cukup dgn sabun buku yg biasa kte guna tapi jgn byk. sebab kekadang kulit baby mula2 nampak ok, tapi kesan masa panjang nanti kulit baby boleh jadi semakin sensitif.

2y ago

tq sis... sabun xsabun sgt lh biasanya ank sblm² ni pakai yg jenis shower cream dr kepala - hujung kaki.. tp laaa ni risau tgk produk yg byk copy pastu yg kualiti dh tak mcm dulu...

Mana2 yg utk bby di pasaran InshaAllah selamat utk bby, cuma bila bby ada allergic, kena cari set yg bersesuaian. Yg ni kena try & error. Bedak hny blh pkai lps 2bln. Tak digalakkan utk newborn. Minyak telon blh try bebiku, yu yi (yg halal) pun boleh

2y ago

Aamiin... utk sis juga... Rabbi Yassir Walatu'assir...

saya dari anak pertama dan bakal anak kedua pakai brand Anakku . Kalau brand lain macam Fiffy ada alergik . tengok pada kulit baby jugak sesuai atau tidak .

2y ago

tq sis for sharing