Nak check UPT

Hai semua, nak tanya bulan2 puasa ni kan kalau check upt siang boleh ke? Ke kena tunggu esok pagi jgk?

4 Balas

boleh,bila2 masa pun boleh. tp digalakkan buat upt sejurus bangun dr tidur. tp kalau nak kepastian boleh buat double check. sy buat upt siang pun garisan 2 juga. makin bertambah usia kehamilan,semakin terang garisan pd kit upt tu sbb hormon hcg meningkat.

Delay period anytime boleh check. Belum delay period disarankan check guna urine pertama waktu pagi. Rasanya kat test tu ada instruction yang diberi. Boleh refer situ juga untuk kepastian.

Boleh. Tgh puasa ni kan kita tk minum, air kencing pekat. Sy cek 4hari sebelum delay period dh naik line samar2 cek pkul 2ptg

Test awal pagi bila bangun tido sis. Sebab time tu peak hcg