Baby tidur sejam je. Baby boy 35 hari

Hai semua. Nak tanya, baby sy boy. Baru 35 hari. Sy tengok pattern dia tidur kejap je. Dlm sejam mcm tu dh bangun mintak susu. Pagi and malam sama je. Dia menyusu dalam 10 mins sebelah breast. Pastu dh terlelap. Sy try bg dia menyusu dua dua belah even dia dh mengantuk sbb risau dia tak kenyang. Tapi lepas dia bangun tu, dia jeluak. And kdg2 bila menyusu time mengantuk dia tersedak. Normal ka tidur sejam mcm tu je? Mcm mana nk tau baby dh kenyang? 😵 #1stimemom #pleasehelp

1 Balas

klu dia jeluak nipples tu tnda dia dh kyg la tu..hehe.. klu dia lapar, dia akan nangis nak susu.. sis, sebaiknya biar dia mnyusu sbelah jek smpai dia kyg, nnti lepas 2-3jam bru sis suakan sbelah lagi, sbb kita nak pastikan breast kita ksong dri susu utk proses susu bru plak, org tua2 kata klu x ksongkan ,nnti susu basi, tu bby mudah muntah..hehe.. ade nurse pernh ckap ngn sy gini jugak.. sy iya2kan jek..😅