Bayi Songsang 28week

Hai semua mommy… nk tnya masa scan 28minggu byi saya songsang , ada kemungkinan dia pusing blik? Sbb tgok dkt apps ni tulis 29week dia dah xberubah position. Skrg ni saya slu rasa tendangan di belah kanan bhgian atas skit dri pusat. Mcm mana kita nk tau bby dh berubah position ya? Atau mmg kena tunggu scan bru tau? Risau jgk

9 Balas

Baby still boleh pusing tu sis , saya 29w baby kepala kat atas but doc still kata boleh pusing. Kalau saya dapat detect kepala baby kat mana kalau dia hiccup. So setiap kali baby hiccup position dia berubah2. Kejap kat atas kejap kat bawah. Jadi saya banyak berdoa and pujuk baby. Org kata kena sujud lama lama sis try lah. Tapi 28w tu baby still ada ruang nak pusing .

1y ago

sy pn ad jgk rsa bby hiccup.smua ny area rahim.🤭 dia buat dlm 2 hari sekali, msti ada.

Saya pregnant 30 weeks dan setiap kali scan mesti baby songsang, tapi Dr cakap baby still boleh pusing2 lagi sampai 36 weeks, lepas 36 weeks kalau baby masih songsang barulah Dr atau bidan kat LR tu guna kaedah untuk pusingkan baby. Wallahualam. Tapi puan boleh cuba kaedah sujud tu sebagai ikhtiar.

saya masa 28w baby kepala masih kat atas. saya sujud lama. pastu scan balik alhamdulillah kepala baby da kat bawah . tak pasti laa pulak, rasanya kene scan baru tahu kepala baby kat bawah. kalau yang da berpengalaman mungkin mereka tahu. tapi kalau tkthu better pergi scan.

1y ago

buat mcmni pun bolehh ..

jgn risau.. anak sy no 2.. 28 w kepala atas.. da 36 bru pusing.. pakej tros engaged.. nty doc akan cek. klo xpusing jugak baru doc bgtaw mcm mana. .jgn risau . pujuk baby ye.. tgn tu usap bawah perut.. nty bby pusing la tu.

Ada possibility lg utk bby pusing.. sy 30 weeks skrg, bru check tdi bby melintang.. kepala sebelah kanan perut, kaki sebelah kiri perut.. Doktor just cakap ada chance lg utk pusing

Masa 28week pon baby saya songsang.. skrg dah 31week baby saya kepala dah kebawah.. klu saya nk tahu kedudukan baby saye.. baby saya selalu sedu.. tahu la posisi die dekat mana…

1y ago

Mcm kita sedu.. mcm tu la baby sedu… kita boleh rasa bila baby tu sedu…

Sy haritu scan 28week baby songsang. And then scan 32weeks baby dh pusing ke bawah. Doc pun ada ckp kalau 28week baby akn pusing lagi

Banyak masa lagi baby akan pusing kalau baru 28w. Baby start x dpt pusing pada 36w/37w sbb dah xde ruangan. Jdi jgn risau.

Sy 28w kple bwh, 30w breech. 🤣🤣 ad space lg tu berpusing je.