petua songsang

salam sy nk tnya skrng sy 34w.. last scan 28w mmg songsang... skrng xda rasa lg terkencing atau kepala kt bawah..rasa gerakkan kiri kanan . kanan paling sakit smpai tulang rusuk dia tekan... ada tk petua songsang . dan ada kesempatan lgi ke untuk dia pusing.. sy stres fikirkan kdng🥹😌

4 Balas

sampai kandungan 37w baby masih lagi boleh berpusing. kalau baby tak berpusing its okay. masih ada alternative untuk procedure ECV (betulkan kedudukan bayi). jangan stress2. cuba buat senaman yoga. duduk seperti bersila, tapak kaki bertemu tapak kaki, jangan silangkan kaki. insyaAllah baby akan masuk ke laluan. dan banyakkan posisi bersujud dan merangkak juga.

2y ago

baik sis...trimaksih tipsnya🥰

Sis positif je jgn stress2, bnykkn ckp n pujuk baby. Sy dr awal pregnant smpai 30w baby mmg songsang je even dh bnyk kli pujuk. Masuk 31w n now dh 33w dia dh mula pusing bwh dh. Jenuh gak pujuk soh pusing bwh smpaikan sy mintak husband pujukan tp husband buat xtau je. Hrp2 baby x pusing atas dh lh lps ni.

hai mummy.. bnykkn senam secara sujud mcm dlm solat ya.. posisi sujud boleh normalkan kedudukan baby n uri dalam perut.. harap masih sempat baby tukar kedudukan ya..semoga mummy n baby sihat2 hendaknya.. semoga dipermudhkn urusan mummy bersalin 🥰..

2y ago

terimakasih kongsi tips dan doakan sy.. smoga berbalik pada sis juga..amiin

saya bby pnah songsang...nurse kata slgi blm 35w bby pusing2 dlm prt....jgn angkat berat2

2y ago

ouh yeke sis. ada petua tk... sy pregnant anak first.. jdi pula mcm ni