halau keluar

hai semua maaf lari tajuk. ape hukum jika suami halau isteri balik kg? adakah jatuh talak?##bantujawab #SeriusTanya #bantusharing #Sharing_dong_Bund

8 Balas

bab ni better awk naik ke mahkamah biar hakim yg putuskan sme ad jatuh or x..ad dy kata dy suh awk balik kmpg n x nk tgk muka awk dh? or lain2 ke n niat dy adkh dy halau awk Time tu n Time tu jgk awk keluar kemungkinan blh jatuh talak..or niat dy just Time tu je n sejam lpstu dy tarik balik kta2 tu n dlm waktu sejam tu awk still d rumah so x jatuh..ap2 tanya hakim

2w ago

ok awak. doa kan sy tau

Talak ni kne berserta niat. Kalau dia ckp jgn blk lg tu mcm ada 2 maksud. Pernah msk dgr org bicara talak 3 tp suami dia masa tu keadaan tak sedar kne rasuk katanya so talak xjatuh. Kalau awk di selangor boleh call bahagian perunding keluarga. Tiap daerah ada jd boleh call dlu tanya apa status skrg.

2w ago

ok awak doa kan sy ya

setahu sy jika menghalau sebegitu seperti jatuh talak , ada penceramahan semsa kursus nikah dlu , tpi jika nak lebih pasti boleh tanya yg lebih arif lh sis..

2w ago

wlcme

lebih baik tanya yg arif dan kena berjaga jaga, sebab jatuh talak banyak cara dan banyak jenis, mengaku bujang pun boleh jatuh talak..

2w ago

ok awak terima kasih

Setahu sy klu dia tak mention apa2 talak x jatuh tp klu ada apa2 keadaan berlaku sblm tu kena tnya yg lebih arif.

2w ago

ye awak. ms dia marah2 tu trus dia ckp mcm tu

kena rujuk yang lebih arif sis sebab dia cakap jangan balik lagi, semoga dipermudahkan urusan sis 🫂

2w ago

terima kasih doa kan sy ya😢

2w ago

terima kasih awak

kalau xde ckp pasal talak so xde apa

2w ago

ok awak terima kasih