Gatal vagina

Hai semua.. krim apa yg sesuai utk hilangkan gatal pada vagina?

10 Balas

jangan sapu krim sembarangan sis. takut pH lari, boleh buat makin gatal. basuh dengan air, keringkan sebelum pakai panties. saya kadang kalau gatal, saya pakai pembersih wanita sumber ayu yang sirih tu, kurang gatal. make sure yang pH memang sesuai untuk vagina, jangan guna sabun biasa. tidur tak perlu pakai panties pun tak apa, anginkan je. kalau pakai pantiliner, jangan guna yg scented, kalau ada yang kain better. salin setiap 2 - 3 jam atau bila ke tandas.

Klu gatal biasanya mkan y manis²... Try la 1hr stop mnm@mkn manis²...bykkan mnm air msk...pastu lps kite membuang air kcil... Rajin² lap kering² tmpt tu...tgk hasilnya...cz saya buat gitu... Tak tau klu kamu ada alahan pembawaan bby...

Jaga kebersihan. Tak disarankan pakai pantiliner and pencuci vagina sebab boleh ganggu pH vagina. Untuk letak krim ni tak digalakkan, melainkan awak jumpa pakar and pakar tu sendiri yang bagi. Sebab vagina mmg sgt sensitive.

kerap tukar panties sis.. selepas membuang air kecil/besar .. cuci bersih,,dn lap kering.. jika mampu mngkin puan boleh kurangkn kekerapan pki panties.. mlm x pki ke...

sy prnah alami jg sis .sy guna daun sireh je..rebus then biar dia sjuk sikit..pastu buat cuci setiap kali buang air...insyaallah berkesan...

rendam air garam. Klu xlega jgk, bleh rebus dgn sirih. tp jgn la smpai hitam tu. in sya allah

buat sitz bath. kt shopee ada jual garam tu

2mo ago

Prgnant boleh ke buat mcm tu sis? Kalau blh sy nk try.. Tiba2 je rasa gatal

ada pakai pencuci wanita atau pantyliner tak?

buat sitz bath

ubt antikulat