clearblue

hai semua.. klu upt nk tnjuk 2-3 weeks..maknanya pregnant 4@5 weeks kan.. klu scan skrg nmpk x? ada sape prnh alami x awl2 pregnant ni rasa cramp on off?

clearblue
14 Balas

Sama lah mcm sy .. cek plpakai clearblue ni pun keluar 2-3 tp scan klinik blum nampak .. kne dtg dua mggu lagi .. cuma doc ad pesan kalau ada rasa lain mcm kat perut atau sakit perut kne g hosp .. sbb takut pregnant luar rahim

4y ago

Mcm sakit perut yg terlampauuu laa mcm tu biase kalau 5week xbrp nmpk lg kalau scan

X nampak pon kalau scan untk 4weeks. Sy pon masuk 10weeks baru nampak, tu pon beby bru 3cm jer. Kalau cram perut tu biasa. Sy pon slalu cram perut, plus badan akan rasa sngat malas nk buat apa2 pun

4y ago

Tak. Minggu 13 baru nampak detak jntung bayi.

Tahniah awak...klau awal² scan mmg xnmpk...tggu 8mggu bru nmpk..sy scan awl dlu sbb spotting mmg xnmpk kantung...rahim menebal ja...pastu jmpa pakar scan dri bawah bru nmpk kantung

yup dah 4/5 weeks.. klau scan skrg tak nmpak.. tggu 8 atau 9 minggu nnti dh nmpak baby ngn dpt dgr degup jantung dia in shaa Allah.. smoga sis & baby sihat2 jee Aamiin

Saya baru 5w. 4w saya scan tak nampak kantung sebab still terlalu awal. Hehe. Cramp tu saya rasa maybe week 2 kot. Saya fikir haid. Rasa 4 hari berturut2. Macam sengugut

4y ago

A ah. Extra becareful hehe

Saya dulu test dpt 2-3 weeks ni, time tu baru 4 weeks. Pergi scan kat HUKM, still tak nampak. 6weeks pergi check up lagi sekali baru nampak kantung

blm nampak lg tungu 6w lg dah nmpk kantung, tapi itu bergantung badan masing2, sy scan 4w5d xberapa terang lg 6w pigi scan dah nampak

4y ago

6w tu scan nmpk kantung je ke.. atau dh nmpk skli jntung dia

Masih awal tu sis... Kena tunggu 8week atau 9week cam tu baru nmpk... Perut cramp2 tu mmg mcm tu... ☺️☺️

4y ago

cramp ni biasa lame x.. cramp on off ok kan.. nk ckp kuat xpon..

7 week dh boleh scan. sy scan hari tu nmpk dh denyutan jantung. moga sihat baby nanti Aamin

Sakit perut cramp mcm senak2 ke? Sy dlu awl2 pregnant slalu sgt senak smpai msk hosp.

4y ago

haah.. cramp on off.. kdg2 senak.. tp kjp2 je la.. klu senak sgt sy try duduk diam kjp ok la..