Buku pink boleh buat berapa weeks pregnancy?

Hai semua, hopefully semua mommy dalam ni boleh share. Saya sekarang pregnant anak first baru 8 minggu 6 hari. Bila kah waktu yang tepat untuk membuat buku pink di klinik kesihatan? Ada yang sharing dengan saya cakap 8 week, ada yang cakap 10 week. Saya confuse 😅 #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

10 Balas

kalau kat tmpt sy (trg), pergi kk dulu utk dptkn appt utk bt buku pink.. nurse akan mtk 1stday utk last period.. nurse kn bg date utk kita dtg awal pg utk buka buku pink.. nurse bgtau, better bt buku pink jgn lebih 10w.. nk bt buku pink perlu bw kad cucuk vaksin covid, sijil nikah original & buku pink lama bg y dh pernah pregnt..