Kandungan 31minggu

Hai semua . Hari ni,.23/6/2022 Saya dh 31minggu..Saya nk tanya kt sini sapa yg prnh kena penyakit kulat air kt celah jari kaki mcm ni..gatal sgt..kdg2 rasa pedih lepas digaru..Bahaya kh?? Saya dari 1st trismeter smpi skrg xpulih2 lg..doktor ada bg calamine lotion..tp msh xsembuh juga..#seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom

Kandungan 31minggu
9 Balas

Sis try selalu cuci dengan sabun lifebuoy warna merah tu. Sebab haritu saya ada kena macam ni kat jari tangan. Pastu nak pakai krim takut terlupa nanti nak cuci tgn kalau nak makan pape. Tu yg cuci dgn sabun je. Dlm seminggu macam tu hilang dah. Tapi try dulu yea sis. Mana tau menjadi. ☺️

Sama 🥲 Sy pun ada jadi sepanjang pregnant , gatal dia xtau nk ckp rasa nk garu2 ja non stop. Sy just rendam kaki dgn air suam garam bukit. Hilang rasa gatal sehari/2 pastu jd balik, rendam lg

cuba cari cream creobic biasa bagus untuk gatal kulat air juga tapi better rujuk dengan doktor boleh ke tak guna time mengandung. semoga cepat sembuh hendaknya

Hi saya nurse. pakai vaseline cream ni. jgn pakai sabun mandi yg lifebuoy, atau anti kuman. sabun macam tu kuat. InshaAllah ok dgn izin Allah

Terima kasih semua atas komen nya..Saya hargai dan terima smua pdpt korg♥ saya akn cuba satu persatu tips yg korg bg..tq semuanya♥

siti guna ubat gamat je sis . siti sapu banyak2 dan biarkan je kat kaki tu setiap malam lepas tu tidur . esok ok je

pakai rosken dry skin yg warna biru tua , sy kerap jgk kene + ade eczema , sapu tu dlm seminggu terus ok .

cuba sapu losyen herbal blend shaklee

cube rendam kaki dgn air garam.