Pertanyaan.

Hai semua. Bulan lalu (november) saya period. Tapi darah yang keluar tidak berketul dan tanpa senggugut. Seumur hidup saya, pertama kali period macam tu. So saya pelik sedikit. Dan beranikan diri cek upt. And yes, double line. 2 kali cek. Satu double line, satu lagi samar. Tapi husb start pening, mual, dan muntah2 sudah sekarang ni. Ajak husb ke klinik untuk sahkan kandungan, tapi husb cakap tunggu sehingga lewat period sebab takut kecewa. Ada yang pernah lalui pengalaman yang sama? Pregnant ka? #ingintahu

4 Balas

Yup, btul ckp husband. Tunggu lewat period skurang2 nya 2 minggu. Tp kalau nak lg yakin sebulan la. Bru g confirm prgnant

Maksud awak, yg awak period bulan 11 tu boleh jd spotting ke? Bukan darah period? Brp hari darah bulan 11 tu dtg..

2y ago

3-4 hari ja sis. Biasa saya period, 7hari. Dan senggugut teruk + darah ketul2. Yang november haritu, tiada langsung senggugut & darah ketul.

dah delay period ke belom awak? persenyawaan boleh berlaku 7hari awal sebelom tarikh awak period.

2y ago

boleh jadi perubahan hormon awak. cuba la test after delay period pula.

hormon kot