ruam dan air liur meleleh

hai semua. anak saya ruam teruk di bahagian leher. dh sapu krim ruam Pureen tp masih sama. mungkin sbb air liur dia yang meleleh2 menjejes tu punca ruam susah baik. baju sekejap-sekejap tukar sbb basah air liur. tak terkejar nak lap air liurnya... umurnya dah pun 14bulan lebih. dari umur 2bulan lagi air liur meleleh cuma makin banyak bukan makin kurang. Ada suggestion x. susah hati jgk tengok dia macam tu. kalau xde ruam xla risau sangat. adakah ini normal.

2 Balas

refer doctor sbb dah 14 bln. anak saya time 6 ke 7 bln lepas tu okay dah.

4y ago

Penah baca artikel pasal liur baby boleh meleleh smpi umur 6tahun. Xsanggup lah plk lama2 mcm tu. Skg pn baju2 kena basuh asing sbb kena sental segera nk elak jd tahi lalat kt baju.

Pn dah refer Dr ke pasal baby? mungkin ada isu oral sensory behaviour.

4y ago

Nanti sy cuba call dan tanya. Tq