Tentang obimin

Hai semua. Alhamdulillah, saya da berjaya buka buku pink buat pertama kali setelah 2 kali keguguran berturut. Doktor ada bagi obimin. Ada sesiapa sini pernah makan obimin x? Ada side effect x? Kakak sy share dlu dye makan obimin sampai mual2 teruk..last2 dye tuka makan iberet.. boleh share pengalaman masing2? Tq 😊

4 Balas

sy pon buka buku, dr bagi obimin. sblum ni ambik folic acid appeton je. tapi dr suruh stop folic acid n ambik obimin je. lepas tukar, mmg ada rasa mual2 xselesa tu. mybe sbb tu kot Dr pesan awal2, kalau rasa loya or mual ambik obimin, blh telan dgn jus oren or sunquick utk elak rasa mual tu.

11mo ago

aah.. kakak sy pon pesan macam ni... minum sunquick tanpa gula

Sy makan obimin then mual2 teruk, terus makan folic acid je laa dulu. Tak larat nak makan muntah 😂 Bukan stakat muntah je auto pening skali.

ikut bdn masing2 sbnrnya. ada yg boleh tolerate, ada yg xboleh. cuba mkn ikut dose yg ditulis dulu ya. if ok just teruskan sahaja

Saya makan obimin. Alhamdullillah okay takda apa apa masalah. Hb pun ok