37 mimggu 3 hari perut kerap memgeras

Hai semua.. Ada yang mcm saya x.. Perut harini asyik mengeras.. Tapi tak sakit.. Kene terus pegi kecemasan atau tunggu dulu.. Tanda pun xde keluar#SeriusTanya #bantujawab

7 Balas

sy baru 35wks. ada 1 hari tu perut kerap mengeras . sy rasa puncanya sbb mlm sblm tu ada bersama dgn suami. haha.. tpi xda real contraction. maybe sis kena monitor kot kekerapan perut sis mengeras. 1) aware contractions berapa jam skli. 2) turun tanda. 3) pecah ketuban. 4) baby kurg gerak. mana2 yg ada boleh terus ke hospital.

pergi je pac utk check ..mengeras tu bahaya jugak kot baby bgi tanda pape..sy rse contraction kerap sbb dehydrated..msuk air bru okey ..tpi jalan da bukak 3 cm ..tpi esoknya hilang smua rse sakit ..tiba lusa pecah ktuban

Kalau ikut nurse kata dkt sy, normal baby mgeras sbb dia dh sempit dkt dlm . Cuma makesure dia tetap ada kick. Sy 36w skrg mmg asyik mengeras je baby. Kecuali mengeras secara konsisten, tu mgkin tanda nk bsalin

nurse kk bru lepas bagitahu kalau mengeras 3 or 4 kali dlm 10 minit tu tnda nak bersalin..

SMA dngn Sya kerap mengeras belum ada apa2 tanda lgi skrng 39 minggu 1 hari

2mo ago

sama 😅 tkde tnda apa2 risau jgk 🥲

mgeras makin kerap ke?, sbb org ckp kalau mgeras mcm tuh, tanda la.

2mo ago

Smlm kerap la.. Harini dye mcm ade sakit pinggang sikit2 tp xde keluar tanda ap2

Puasa ke ?

2mo ago

Tak