Kembang urat (Vulvar Varicosities)

Hai semua. Ada tak ibu yang berpengalaman mengandung dan mengalami kembang urat di bahagian vulvar/bibir faraj? Atas faktor keturunan dan kerja yang memerlukan saya berdiri agak lama mungkin faktor utama kata doktor. normal dan boleh pulih selepas bersalin. Adakah ibu2 yang pernah mengalami masalah ini bersalin dalam keadaan normal / cser?

2 Balas

normal ke untuk 35 weeks preggy kaki susah nak angkat atau melangkah selepas bangun dari duduk atau tidur? rasa sakit sangat bahagian bawah perut tu

10mo ago

normal n good. itu mkdnya bby smkin turun

pernah kena masa anak 1st. Boleh bersalin normal jika tdk terlampau bengkak. jika bengkaknya bsr perlu czer

10mo ago

terima kasih sis atas respon. saya mengandung yg ke 4 ini baru kembang yg rasanya agak besar. hope berjalan lancar proses bersalin nanti aamiin.