pendapat ibu2 berpelaman..

Hai Selamat malm sya iera.sya mempunyai masalah dgn ank...ank Saya baru 5 bulan 9 Hari..nie adalah ank pertama Saya dn Saya xde pegalaman sdh 21 thn..sbb Saya ank tuggal tiada adik beradik...Saya nk tya pendapat ibu2 YG sdh Ada ank ramai..apa YG ibu2 buat semasa ank gtal gusi..ank Saya nie kdng2 tido pun dia gtal gusi..selalu dia menagis sbb nk susu je selalu sya buat..tpi Kali nie tidak ank saya tolk susu semata2 gtal gusi di waktu malam semasa tido...jdi kepada ibu2 di luar Sana apa YG perlu Saya buat GN ank supya ank tido lebih selesa tnpa gtal gusi...BOLEH BAGI PENDAPAT TAK????...

1 Balas

Haritu baby saya tolak susu & taknak makan jugak sebab gatal gusi masa umur dia 9bln. Nangis2 dia lapar tapi takmau makan. Saya beli gel Dentinox dkt farmasi, sapu nipis dkt gusi yg gatal, biasanya baby akan pegang dgn jari dia kat 1-1bhgn yg sakit gigi nak keluar tu. Gel tu mmg utk gatal gusi baby, dia bg rasa kebas2 (saya cuba sendiri sebelum bg baby). Lepastu baru dia ok & minum susu. Saya ulang bila dia nangis sakit gatal.