Ank sukar tido

Ank sy sudah masuk 30hari,dlm minggu NIE ank sy MMG ssh nk tido ,KLU tdo pn skjap SGT2 sampai sy Pn xtahu nk buat MCM mna.adakah ini pkara biasa?

Ank sukar tido
5 Balas

Kalau anak sy dulu susah tidur jugak, tapi sy try belajar bedung dgn betul. Barulah die tidur nyenyak. Tapi still kena tgk jam jugaklah. Untuk kejut die bangun susu. Cuba follow dkt insta : babylanguage . Dkt situ byk konsultan tu share tips baby cry & sleep

2y ago

Anak sy dulu pun menangis juga kena bedung, lepas tu sy dh x bedung tapi still baby mudah terjaga dn menangis2. Then sy belajar tips baby cry& sleep dri sorang konsultan ni, die ckp sbnrnya cara sy bedung baby tu yg x kemas. So sy belajar semula cara bedung dgn betul, terus lena anak sy tidur. Tapi tu pengalaman sy jaga anak sulung je lah. Mgkin x sama dgn anak org lain. Tgh menanti anak ke 2 lahir, tgk pulak mcm mana pattern tidur nya ☺️

Normal, Waktu siang kena banyak gerakkan dia, so that dia berjaga sikit walaupun 10-30 minit ja. Baby saya pun macam tu juga. Memang kena kerap gerakkan baby. Kalau tak, nak shift waktu tu memang payah, lebih lebih lagi saya aktif malam. 🥲

Anak dalam proses nak sesuai kan keadaan tu. Dalam perut dia biasa dengar bunyi bsing. Bila dah kluar suasana senyap, dia mcam takut mcam xselesa pn iye. Kena bedung betul2 bagi dia selesa..

sama macam anak saya asyik meragam dan susah tido. yang saya buat cuma urut perut dia . kadang2 perut kembung tapi ada masa saya pn xtau nk buat apa.

macam sy dulu baby bedung elok2 then pastikn die susu cukup biar tido lena...kna check jgak pastikn bby x kembung...