Positif ke negatif?

hai sebelum ni bila cek tak pernah nampak positif tapi pagi ni nampak line ke 2 seperti samar. betul tak samar?

Positif ke negatif?
9 Balas

Ya samar. Sy nampak. Tahniahh!! Sis betul mengandung. Pengalaman sy memula mengandung pun line samar. Alhamdulillah sekrg dah 5 bulan. Sis boleh tunggu lagi 3/4 hari ya. Untuk bagi garisan tu lebih pekat. Boleh ke klinik untuk scan awal kehamilan untuk kepastian tentang kehamilan dalam 7-8minggu ya. Then boleh terus ke KK buka buku pink. Kalau sis tak dtg period 1 minggu bermakna sis dah mengandung 1 bulan dari tarikh akhir period. Pastikan sis tahu dan ingat tarikh akhir sis period. Sebab memg nanti dr akan tanya. Kalau tak ingat takpa,, bagitahu je doktor. Nanti bila scan, boleh tahu usia kandungan dan due date ya.

2y ago

Tq sis.kes sy mmg xdatang period langsung dh 1 thn 9 bln ikut umur anak no 3

tahniah sis nti blh repeat upt lg smnggu https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

Sy nampak 2 line sis! InshaaAllah ada isi tu. Sbb sy pun cmni samar2 skrg dh 4mggu sy cek 4hari sebelum haid then cek pakai cb digital naik 1-2

2y ago

Sbb sy mmg ttc. Selalu kalau period regular dpo10 dh boleh cek upt

saya nampak 2 line..1 samar. nanti selang 2 3 hari test lagi. makan folic acid dan jgn buat kerja2 berat dulu..tahniah sis☺️

2y ago

tq sis

positif tu..tp may be msh bru. try sekali lg slps 2 ke 3 hr

Sy nmpk 1 line je. blh Cuba utk test sminggu lg

2y ago

Mungkin dalam gambar so tak berapa jelas, ada mata yang nampak 2 line ada yang nampak 1 line. Line tu pun sangattt kabur. Kalau pergi klinik pun ada certain doctor yang akan cakap negative sebab kabur. Jangan la cakap "buta ke" macam tu 😅

positive sis repeat test LGI smggu wktu pgi

2y ago

ok sis.tq next week sy nk test balik

Saya nampak!samar2..

2y ago

tq sis

ni 1 lg pic

2y ago

menyusu badan tak?sy sebab menyusu badan n prnh ambil perancang jugak tp dh stop bln 8 thn lpas lg