kerap buang air besar

hai, saya sekarang 30w6D, dah dua hari kerap buang air besar, hari ni 5 kali berak. tu tanda nak bersalin ke ataupun normal? baby aktif je bergerak.. #firstpregnancy

1 Balas

Saya kurang pasti. Sebab tanda2 bersalin setiap orang berbeza. Macam saya, sebelum bersalin sebelum ni takde pun kerap / banyak berak. Tapi kawan saya, iya. Malam sebelum dia bersalin, dia ulang alik ke toilet. Asyik buang air besar. Apa2 pun, better ke klinik. Check. Mungkin doktor boleh bagi ubat yang sesuai untuk ibu mengandung