Kranberi kering

Hai.. saya sdg hamil 5minggu.. selera makan sgt2 kurang & selalu rasa mual dr pagi smpai mlm.. bau org masak (especially myk goreng2) mmg tak boleh terima... walaupun mual, tetap akan makan juga sbb takot badan lemah sgt2.. so, saya byk kunyah buah-buahan sbb tu je tekak saya boleh terima dengan selesa.. klau saya ambil kuantiti buah2an & buah kering yg byk tak apa ke?? tak effect kandungan kn?? perut saya lapar tp xselera nk mkn lain selain buah.. #anakpertama #kehamilanke2

Kranberi kering
2 Balas

Better makan buah ori. Buah2 kering kadang2 ada tambahan gula dan bahan lain untuk bagi tahan lama.

4y ago

ade jugak amik buah fresh tp kdg2 amik buah kering sbb senang nk grab..

bole sis. tp, minum air putih jgn lupe.

4y ago

thanks sis ❤️🤗 saya akan bykkan minum air putih