Mual muntah sampai berdarah

Hai saya pregnant 7week ,saya tak bole makan apa² kalau makan mesti muntah ..muntah smpai nak terkeluar anak tekak nii smpai kluar lendir darah .. ad tak apa² cara or ubat y bole saya makan untuk kurang kn mual ni .. #firstmom

5 Balas

pergi klinik cerita ke doktor sis. tu bahaya dah tu. takut sis dehydrated nanti bahayakan nyawa sis & baby. sementara ni, kalau tak boleh makan, sekurang2nya sis minum air banyak2, supaya tak dehydrated. kalau boleh minum jus, minum. susu ke. kalau tak boleh juga, paling kurang paksa minum air.

ubat tahan muntah/mual skg pun sy dah bole mkn,klo x mkn ubat ni mmg xdpt msuk mknan dlm perut geli je tekak.

9mo ago

hri tu mnta dgn doc d klinik dh nk hbis,sy beli dkt farmasi yg kotak ni.

Sy start makan obimin baru kurang alahan. Lagi satu sy makan ubat tahan muntah doctor yang kasi

pi klinik jmp doc mnta ubat tahan muntah/mual..

makan asam