Berak berdarah

Hai, saya pregnant 21 minggu. Ini pertama kali sy kena berak berdarah. Dan skg kt tpt tuu sakit perit sgt. Ada sesiapa pernah kena mcm sy? Apa sbbnya? Dn bgaimana solusinya?

2 Balas

sya pnah berak berdarah.. panik msa tu tngok kat mngkok tndas ada drah, terus pegi kecemasan ingt kn dh nk bersalin..dyorg terus cek laluan.. tpi blm bka laluan pun msa tu.. sembelit smpai terluka kt situ sbb tu ada drah.. bnyak kn mkn pisang kurng dh sembelit skrng..

Sembelit rasanya? Banyakkan minum air dan makan sayur hijau ye. Ada bgitau nurse / doktor tak?