Breast luka sebab anak kerap gigit

Hai saya nak tanya,ada tak cream or minyak apa2 yang boleh sembuhkan luka area breast.. Sebab anak dh masuk 8 bulan, kerap gigit bila time bf dia.. Sampai rasa pedih bila nk bagi balik. Any tips mommiess?😭#firstbaby #firstmom

2 Balas

Hai. Boleh sapu nipple cream. Kalau saya guna jenama cocoa butter. Tapi nurse sarankan boleh letak air susu badan tu dekat nipple. Bila dah melecet makan masa sedikit nak elok.

boleh guna cream jenis cocoa butter. jenis ni tak perlu basuh, awak boleh terus directfeed baby.