Buku pink anak kedua

Hai.. saya nak tanya, saya mengandung 10minggu tetapi misi belum panggil utk buat buku pink, masa anak first misi lain so dia bg asid folik awal.. ni dh nk masuk 11minggu tp asid folik tak dapat lg, ada tak makanan tambahan lain yang saya boleh makan utk gantikan asid folik yg nurse akan bagi ? Memandangkan alahan kalini teruk sangat tkut nutrien2 dlm badan saya kurang.. terima kasih

6 Balas

first sy pg untuk tnya mcm mna nk bukak buku tp nurse ada ambil sy punya no fon dan diorg ckp nnti akan kol sbbnya masa tu bukan hari kawasan rumah sy.. tggu punya tggu sis nk msuk 3 mggu tak kol2 jugak.. last sy pg sdri klinik untuk follow up balik tarikh kebetulan sy lalu kawasan klinik trsebut sebelah petang. sekali kena marah katanya sy pg petang untuk buka buku 😅 tapi sy bgtau benda yg betul lah ada sekian2 misi ambil no sy tp tak kol2.. sepatotnya bukak buku 10w tp jd 12w++ sy buka buku

Saya buat buku pink masa 8W. Masa dtg pun saya sepatutnya tak boleh buat sbb kawasan saya bukan haritu tapi saya merayu sbb dah ambil cuti, Alhamdulillah dapat buka buku pink hari sama walaupun kene perli by nurses 😅 Tapi dorang prescribe saya dengan banyak vitamin sbb nak menjaga dari awal. Selain folic acid saya dapat Vitamin B, Vitamin C & ubat tambah darah.

Saya pun kandungan nk masuk 11 minggu. Appointment buka buku dgn klinik lagi 2 minggu. Dari awal pregnant sampai skrang sy mkn folic acid beli dekat farmasi dlu. Beli yg kecik senang telan 😂

Hi, saya pun belum buka buku pink lagi. Tapi saya beli sendiri folic acid dkt farmasi, sebab nak tunggu doct punya appoiment buka buku pink tu lambat sangat.

Folic acid beli dlu kt farmasi sis..1 tepek ada 10biji harga RM1 jer..xmahal pon..yg mahal kalau ada brand mcm appeton..

Beli sendiri ke sis asid folik tu