tukar susu

Hai , saya nak tanya pada yang dah berpengalaman . Sebelum ni anak saya minum susu lactogen , since dia minum susu tu dia mudah terjeluwap dan kerap buNg air besar setiap hari msti akn terjeluwap wlaupun skali . So sy tkr susu pd anfalac A+ skrang plak , start sehari tkr susu ni anak saya tak buang air besar tapi kerap kencing .. Adalah tu normal ? Usia anak sy 1 bulan 18 hari.

3 Balas

normal sis . sbb bby yg dh 1bln ke ats mmg normal sehari dua xberak . asal kn dy kerap kencing n kencing dy bnyk brmksd susu tu dy hadam . yg xnormal klau minum susu tu bnyk tpi kencing sikit n xberak2 . tu xnormal . klau bby ad tnde2 nk mmbuang berak tpi sis check pampers xd berak lngsg tu tnde susu xsesuai bby sembelit. klau bby kne sembelit sia bole beli ubt cecair yg msok kt lubg bontot ank tu tok cair kn najis dy . ank sy dlu pon minum susu bdn pon dy luak bnyk . jdi sy bg susu enfalac A+ tu tpi sesuai dgn ank sy sbb usus dy xmatang doc kata . tpi dy bkn bby pramatng .

5y ago

oo yela kne tuka . ingt cair . xsesuai la tu klau keras . sis pon jgn bancuh susu ank pekat2 sangt . sis bole rse sndri susu ank dlu klau trlalu manis tu pekat la tu

nnt tgk bile dia buang air bsr..sembelit ke x..if xsmbelit xde mslh..tp klu msok ari ke 2 dia still xberak,bwk g klinik

Biasanya kalau susu formula x normal kalau baby x berak hari2