Pergerakan baby

Hai saya nak tanya normal ke kalau 24 minggu baby rasa kurg gerak.. Risau la. Kdg dia gerak kdg diam #firstbaby

2 Balas

Before this 24 weeks, baby active is it? Jgn risau, cuba massage2 kat perut and ckp dgn baby. Baby akan response balik. Makan ais cream pun boleh membuatkan baby active. Then, cuba note down pergerakan baby, ikut masa and understand baby's movements. Maybe time baby bergerak, mummy x perasan sbb buat kerja. Don't worry, just monitor your body and your baby should be doing well😊 Think positive mummy❤️

3y ago

tq sis.. 😊

kalau tak sedap hari better pergi klinik berdekatan utk scan sis. Cuba talk to baby. makan benda2 manis biasa blh trigger baby. try minum air sejuk, dengar musik