Urut badan selepas bersalin

Hai saya nak tanya, mengurut selepas bersalin penting sgt tak.. Ada tak yang ada pengalaman tidak mengurut selepas bersalin. Ada sakit2 badan tak. Sbb selalu fikir barang keperluan baby lagi penting dari diri sendiri. #firstmom #ingintahu

18 Balas

bagi saya mengurut dan bertungku sangat penting lps bsalin.. sebab mcm saya mngurut bidan mngurut pon saya ambk awal bsalin ne 3 hari je.. ambk utk mngurut sahaja.. pakej ape smue saya rasa mcm tk perlu, bagi saya tak berkemampuan la.. slebihnya bertungku sendiri.. jimat kat situ .

ade je tak urut awak . tp nanti mula la muda2 sakit kejang sana sini . btter urut la. kasi urat bdn rasa release je penat2 awal ngdung smpai bsalin tu . amik yg 3hari pun dh okey awk . nti last pantang amik lagi 1hari .

bagi sy penting... sbb msa tu la nak mgurut urat susu skali... lps mgurut tu rsa segar je Bdn..Dan x sakit Bdn selepas urut... tpi Kna Cari bidan yg bertauliah or mcm Sy bidan kg je...mmg urut jdi sedap je....

badan lenguh2 lepas bersalin.klu x de tukang urut mintak je suami urutkan. sy tgk kak ipar sy ok je x mengurut lepas bersalin, confuse jap die ni xde rasa sakit urat ke mcmmana😅😅

Urut lepas bersalin sgt penting, 9bulan mengandung badan bnyk masuk angin, habis pantang nk kena jaga baby lg..kalo ibu sakit sapa nk jaga baby 😁😁

sy ambik 3hari je mengurut utk betol kn urat kita jgk.. lain2 buat sendiri je laa kot.. bajet x tebal nk lebih2.. 😂

kalau saya,mst nk kene urut.sekali dgn tungku..

bila xngurut,badan jd letih