Susu untuk ibu mengandung

Hai. Saya nak tanya kalau minum susu ni tapi dalam masa yang sama saya ambil vitamin (Blackmores pregnancy) boleh ke? Jumlah mcg yg ada dalam pil dengan susu tak sama ye? Xpe ke kalau saya amik dua2 ni dalam 1 hari? Atau saya perlu tukar susu biasa saje? #pleasehelp

Susu untuk ibu mengandung
1 Balas

Boleh je dua dua dalam 1 hari. Cuma pengambilan dia tak boleh sekali. Either vitamin dulu, baru minum susu 2-3 jam kemudian. Atau susu dulu, then vitamin 2-3 jam kemudian. Sbb dlm vitamin ada iron. Iron takleh ambil sekali dgn calcium.

2y ago

Good info! Thank you so much 🙏🏽