weeks baby xsama dgn tarikh last period

hai saya last period 24/9 kalau ikutkan dah 8w2d, tp bila saya scan hari ni doc sahkan baru 5w dan masih xnampak jantung hanya kantung sahaja.. normal ka mcm ni… sebelum ni anak pertama telly jer tarikh period tp bila jd mcm ni xtau macam mana nak kira.. kemungkinan sbb peruod sy xteratur ke? ada ka yg jd mcm saya? boleh share?

4 Balas

hi sis... kes sis ni sma dgn sya.. sya last priod 7hb9.. bila chck kndngn dlm app sya skrng 12mggu.. bla doc chck scan 9mggu... kan pelik... tp msa 8mggu sya chck bru ka kantung npk.. slps 1bln sya chck dah npk bby dan jntung bby dup dap dup dap dah.. 22hb12 ni chck lg blk utk dpt kn due date sya sbnr.. tp due sya july cuma hribuln sja lg xtau.. sya pn priod xtratur sis.. kita kes kita ni sama la

1y ago

sya ok ja.. cma kdg2 prut tu pndi skit.. bila batuk atau bersin mmg skit d bawah tuu ntah la knpa... aiii sis brpa mggu dah?

Sama macam saya, saya should be 7 weeks masa scan tapi usia kandungan baru 5 weeks 5 days Doc act risau sebab tak nampak hearbeat, berkemungkinan kantung kosong (keguguran) atau persenyawaan lambat jadi doc suruh datang lagi 3 minggu But jangan risau kalau doc kata camtu selagi tak bleeding dan tak sakit perut inshallah baby sihat

1y ago

wahh tahniah awakkk🥰🥰,, jga kandungan elok2 😘😘

sy pun last period 24/9.. tpi xbuat buku n xprgi scan lgi.. bole jr trjdi usia kndungan xsma dgn yg dr scan..bole jdi sbb persnyawaan lmbat ..

1y ago

mudah2n smuanya baik2 sja ..

mcm pengalaman sy dlu sama mcm ni..dktr ckp kantung kosong..dlm dua hari lps tu sy trun drh..lpstu ggur spnuhnya

1y ago

9 weeks