Supplement kehamilan

Hai, saya dah test 3x upt naik positif cmni tapi mostly suruh pergi scan 6 weeks ke atas. So saya agak confuse apa perlu buat. Kena makan vitamin apa? And beli kat mana. Setakat ni saya cuma consume folic acid Hovid tu sahaja. Mohon pencerahan🥹#firstmom #ingintahu #pleasehelp

Supplement kehamilan
21 Balas

okay dh tu awak consume asid folid. just proceed sampai la awak buka buku pink. inn shaa allah, selagi xde spotting / bleeding kandungan awak okay. boleh je awak nk pergi sah kan kehamilan awak dkt klinik luar selepas awak test upt ve+. cuma nya awak jgn panik bila doctor inform belom nampak pape or baru dinding rahim menebal. doctor mmg akan mention minta kita repeat scan semula dlm 2mggu. nak nmpk kantung dlm 6-7w. kalau nk dengar heartbeat dan nampak janin dlm 8-9w☺️