Supplement kehamilan

Hai, saya dah test 3x upt naik positif cmni tapi mostly suruh pergi scan 6 weeks ke atas. So saya agak confuse apa perlu buat. Kena makan vitamin apa? And beli kat mana. Setakat ni saya cuma consume folic acid Hovid tu sahaja. Mohon pencerahan🥹#firstmom #ingintahu #pleasehelp

Supplement kehamilan
21 Balas

Dah cukup rasanya, selepas 6 minggu ke atas jumpa dr nanti dr akan consult semula. Step by step tengok perkembangan janin nanti macam mana, so dr akan sarankan mana supplement yg perlu. Awal ni cukup folic acid then jaga diri. Disamping tu boleh jugak jaga pemakanan, jangan ambik benda benda yg tak berkhasiat. Boleh effect bila kandungan dah mmbesar nanti ☺️