brapa minggu sesuai utk scan nampak

hai saya bru preggy 7 weeks anak no 2 kalau scan nampak tak eh .. nk scan sbb tak rasa mcm pregnant takda alahan rasa biasa ja tp result double line terang..

4 Balas

sama la kita 7w . paham, mesti risau kan kalau tkde alahan . tp awk mesti lg risau kalau scan tkde nampak kantung or janin. so buat masa skrg , kita tgu lg 3 weeks . masa tu dah 10w, konfem2 dah nampak bby n heart beats n boleh trus bukak buku. 7w ni msih awal sgt . sy pun dah 2 kli scan. n yesss, mmg mengganggu skit sbb mcm2 pk, kenapa itu kenapa ini...so utk lbih jaga perasaan kita , seeloknya hold dlu scan . simpan duit beli susu, buah2an, asid folic...jaga diri , as long tkde spoting, insya Allah bby sihat2 je... semoga bby kita baik2 saja

1y ago

okay tq awk .. anak dh no 2 pon tak ingt dah rasa mcm festime preggy lagi 😂

mcm sy scan 6w2d dah nampak janon n jantung dan sangat mudah je scan..,masa gugur sblm ni 8w2d br nampak jantung n janin..sangat ssh nak cr n halus je..pengalaman org maybe lain2..ada 6w dh nmpak,ada yg xnmpak..mcm sy perut jenis tebal..

1y ago

akk scan sbb dh kena buka buku..kebetulan scan terus nampak dik..

samelh kita..tp sblm test xde lngsung tande peknen..tp bile Tau je outo mual tu dah dtg..klau sy nk tggu 8week baru scan

tnggu lg sis..sometime ada 10 week baru nmpk