Baby 8 bln masih belum pandai duduk

Hai.. Saya ada sedikit kerisauan sekrg ni sbb anak sudah pun berusia 8 bln tp masih belum pandai duduk dgn sendirinya. Sekrg ni saya latih & ajar dia duduk. Perkembangan anak setakat ni meniarap & menyusur ke depan dgn lajunya. Takde tanda2 dia nk merangkak pun 😅. Gigi dh 4 btg & kuat mkn cuma sejenis baby yg kurus. Boleh share perkembangan baby2 korang tak masa umur 8 bln... #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

My first born pandai meniarap & telentang sendiri semua tu by 2 bulan. Lepastu start lah dia mengesot, merangkak sikit2. By 8 bulan dia dah boleh jalan sambil pegang meja etc;. Takpe slow2, lain baby lain perkembangan nya. Anak saya laju semua tu tapi gigi dia baru je tumbuh ni masa 1y3m. Development diorang lain2

3y ago

Tq for sharing. Biasa la sindrom mak2 kan. Risau anak x ikut perkembangan sesuai dgn umur dia 😅