PREGNANT MOMMY TAK BOLE MANDI MALAM KE ?

Hai saya actlly first time preggy . Saya nak tanya betul ke pregnant mommy tak bole mandi malam ? Maksud mandi malam saya tu dalam anggaran pukul 8-9 malam macamtu . Sebab saya agak was was ada yang kata masa bersalin akan tumpah darah ? Masih relevan ke pantang pantang orang dulu ye ? Maaf saya ambil masa puan puan untuk menjawab persoalan saya 🥹#firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

8 Balas

dgn cuaca bahang n hormon mngandung yg mmg sntiase pnas sy mndi je.. kdg2 sy buat xthu je ap org ckp.. kang xpsal2 sy yg xbolh tdo sbb xselesa.. lg dh bwk perot😅 kdg2 sy bilas2 bdn je tkot jga ble dngr org2 lme ni brckp..

xde masalah nk mndi pkul berapa pun, kebersihan diri paling utama kena jaga. common sense klu ibu yg bkerja balik malam takkan tak mandi kan. me myself klu rasa xselesa, sy mandi saja. anak pun alhamdulillah baik2 saja.

Mungkin tu utk org dulu2 jer sesuai..depa dulu tandas luar,guna air perigi je pulak tu..kwasan keliling hutan..jadi mmg bahaya la kan mandi mlm2..xrelevan utk guna zaman skrg nie..mlm pon bole lg mandi air panas..

sy mandi je mlm awk dh lh cuaca panas sekarang, mana selesa nk tido bdn belengas melekit gitu

Rasanya takda masalah.. saya kalau panas tak boleh tidur saya mandi je

Skrg musim panas oihh. Before tidur malam pun mandi haa.

Mitos ibu. Boleh je mandi malam. Ikut keselesaan awak.

Tak betul dan tak relevan😊