Susu kotak untuk baby

Hai and salam ibu2 smua.. anak sy bru semnggu lbih makan solidfood... nak tnya kalau sya nak letak susu kotak tu boleh? Sya ingt nak cmpur dalam oat atau dalam puree buah..? Untuk makan pagi..Susu Hl ke fernleaf ke... or ada tak susu segar yang sesuai untuk baby..#pleasehelp #firstbaby #seriusnanya terima kasih 🥰

4 Balas

Anak saya fully fm sekarang 7m. Kalau buat breakfast saya bagi instant oat tambah satu dua scoop tepung susu fm dia baru letak buah. Susu fullcream saya guna tambah dalam masakan. Btw baby digalakkan guna susu fullcream ya sis. Jangan freshmilk atau lowfat. Tak sesuai

10mo ago

btw trima kasih ya...

bg susu full cream yg dipanas kan sis.. buat la buttermilk chicken ke. sis join happy baby food Malaysia. byk resepi n ilmu dlm tu

kalau susu fullcream awak kena panaskan/masak dulu baru boleh cmpur. bila baby dh setahun ke atas baru xperlu panaskan dh

10mo ago

boleh awak. sama2😊. nak banyak info tentang pemakanan baby. awak boleh follow fb happy baby food malaysia😘

Boleh. Tapi kena panaskan dulu. Setahun ke atas baru takyah panaskan. Boleh bagi terus. Any brand boleh.

10mo ago

baiklah trima kasih ya...