posisi pemberian susu formula

hai parents.. nak tanya.. boleh ke bayi umur 3 bulan diberi penyusuan susu botol dalam posisi bayi berbaring di tilam?

1 Balas

sebelum ni bagi susu mcm mne? dlm keadaan anak duduk ke? mmg kena bagi bby menyusu dlm keadaan anak baring flat x kira atas tilam atau lantai atau kerusi, jnji flat tanpa ada bantal kepala utk mengurangkan risiko tersedak susu.

1y ago

x. tinggi kan kepala lagi tinggi risiko tersedak susu dan air liur. boleh tgok dkt utube. knpe xboleh tinggi kn kple baby. baby pandai je control susu tu. awk boleh beli puting size 0. khas utk baby 0 to 6m. and sye dh cuba mcm2 jenis puting. puting yg elok bby guna puting he or she,pupici, como tomo, hegen, fiffy X cut. jenis puting2 yg slow flow. kalau beli botol besar pon ade masa awk kena tukar pakai puting size 0. sbb mostly botol size besar size puting dh jadi 1 or 2, medium flow dgn fast flow. utk baby atas 6bulan.