Supplement Untuk Trimester Kedua

Hai para ibu dan bakal ibu.. Saya nak tnya.. Selain obimin dan asid folik.. Apa lagi ubat tambahan yg ibu2 ambil bila dh masuk trimester kedua.. Just sharing.. Esok baru nak tanya Doc di KK.. Cth ubat tambahan seperti kalsium dll lagi

1 Balas

Ambik kalsium klu jenis tak minum susu

5y ago

Sis mmg amal minum susu je la ea spnjang pregnat.. Mcm ni sis.. Sy gi klinik swasta ptg tadi.. Doc sruh sy ambil supplement kalsium.. Saya ckp dgn doc.. Ok je kan klu dah amal minum susu.. Tapi doc kata penyerapan kalsium tu x byk la klu minum susu je.. So sy decide nak tanya la ibu2 di sini.. N esok pun tanya doc di KK