Ada tak yg sama macam anak saya

Hai, normal ke baby dah 8 bulan lebih tak minat tekstur bubur? Saya bagi yg blend anak tknk makan. Bila bagi tekstur lenyek baru nak nganga luas2 mulutnya. Perlu ke saya teruskan dgn tekstur lenyek

5 Balas

anak sy klau bubur kasar cuap dgn sudu bkn main die bt nk muntah..tetap nk halus..tp bile nasik lecek cuap ngn tgn elok je dia kunyah telan.ishhh main ngan emosi betul🤭..geram nk mintak kena cubit pp🤣

Normal. Ya teruskan. Bagus untuk oral stimulation anak. Ada follow FB Happy Baby Food Malaysia tak? Kalau belum, follow lah. Ilmu pemakanan untuk baby yang bermanfaat. Ada pelbagai info.

4w ago

Normal juga mommy🥰 Itu bukan tercekik. Tercekik dengan gagging tak sama. Baby gagging sebab cuba untuk terima dan biasakan diri dengan tekstur baru. Dalam HBFM pun ada explain pasal perbezaan gagging dan tercekik ni. 😊

Anak sy pulak x suka bubur hancur sgt dia muntahkan..dia nak bubur yg kasar2 ja x perlu kisar dan lenyekkan..Alhamdulillah setakat ne habis ja bila bagi mkn

normal . anak saya pun bgitu , kasi yg blend nk muntah dh kasi bubur mcm tu ja tanpa lenyek aik habis oleh dia

anak sya 8bulan pun mcm tu jgak awk ..sya ikutkan jaa janji dia makan .bukan senang nk bgi makan ank🥲