tidur sepanjang hari

Hai. normal ke 1st trimister badan penat sangat and nak tidur je sepanjang hari. macam tak function pulak. macam pemalas sangat jadinya. #ingintahu

16 Balas

Takpe sis 1st trimester ni sebenarnya mmg paling kena banyak rehat and malas HAHHAHAHHAHA jgn buat kerja berat2 and banyakkan rest 💕🤲🏻 saya first baby 1st trimester gugur sbb rajin sgt duk lap kipas , berus tandas 😂😂

sangat normal puan, saya kepenatan tu berlangsung sehingga 3 bulan pertama. letih, lesu, kurang selera, nak buat apa pun jadi malas. sentiasa minum air masak, makan sikit2 even makan buah. semoga dipermudahkan inshallah

rsnya ia normal bg 1st trimester..sbb sy pnh mengalaminya..kalau mengantuk tu..mmg xleh bwk bincng😅len maciam penat eh...in shaa Allah msuk 2nd trimester dh ok nnti tu..kuatkn smgt k..fightimm✊🏻🔥

normal sis sbb sy pun jadi cpt penat dan asyik nk tdo. penah skali tu sy kluar pagi pergi pasar.. x lama pun.. balik balik trus cari katil.. kesudahan tdo 5 jam tnpa sedar.. gaya penat mcm baru marathon 1km 😂

2y ago

saya beli barang pun tak boleh. lama berdiri nanti pitam. jadi saya pilih tidur. 🤭

biasa je tu... cuma jgn sampai makcik bawang tahu je, satg kluar ayat "aku dulu mengandung elok saja buat kerja sana sini" klau jumpa elok suap dia dgn aym mcd

2y ago

baik saya makan ayam tu dari bagi makcik bawang. dia saya bagi makan selipar ja. hihi

HAHAHA sama lah dgn kita, malam turun niaga, balek niaga subhanallah, nak mandi pon malas.. lepas makan, start lah mengantuk mcm apa..Enjoy the moment ok 🤍

2y ago

ya Allah, betul tu. mandi boleh jadi punca muntah. so decide tak nak mandi utk tak nak muntah. haha kelakar bila ingat balik 😂

sy 1st trimester pn pena. kdg sapu rmh terus rasa letih teramat dan tido. lepas masak basuh pggn terus letih nak tido. buat keje sikit nak tido 😂

iye, saya baru lalui 3minggu lepas. mmg tido sepanjang hari. tak jumpa siang😅 selamat husband ok je, dia kata bgun pun muntah2 je haha

penat dia mcm buat kerja seharian..ngtok mcm tak tidor 2hari.. mmg xleh bincang..tersenguk2 kat opis ni

sama. sakit kepala n kjp2 mau tdo. tdo 2 jam bgn mkn, buat keja sikit2 pas tu mula la ngantuk balik