Berat baby

Hai nk tnya . kira normal ke 28w berat baby 1.2kg . sbb ada org ckp bby kecik . saya tnya dokter dia kata berat bby okey . risau plk saya . hmm

25 Balas

Doctor ada range bacaan yg normal atau tak normal. Kecik besar ni bukan bergantung semata pada berat sahaja, faktor panjang tulang femur (femur length fl), head circumference (hc), abdominal circumeference(ac) dan apa entah lagi. Kalau range ni semua jatuh dalam bacaan yg normal, maka normal lah berat 1.2kg mengikut kata doctor awak tu.

Sy hari tu 33w, berat baby 1.6kg.. doc kata ringan pula 😅 doc sarankan supaya minum susu mengandung.. jgn risau sis, pnjang lagi masa tu utk tmbah berat baby 👌🏻 stay positive jak

Sy 28w berat 1,2kg doc siap ckp baby montel😅😅 , byk jiran2 tegur perut kecik xcm org mengandung lah, baby kecik lah ap lah sy buat xthu je .. Doc ckp ok je no hal😁

sy br nk masuk 28 week berat baby xsampai sekilo pn lg, tp doc ckp normal je..masuk trimester 3 nnti lg cptla dy membesar

Normal la ikut ckp doc tu. Baby akan lagi cepat membesar nk dekat2 bersalin nanti. Sy lg suka bby kecil sng nk bersalin.

Sy 24week bby berat 1.5kg je.. Skrng 36 week 2.9kg.. Nk dkt due mmg bby cpt mmbesar.. Kjp je dh besar

Ok la tu.. Saya 30weeks berat janin 1.3kg doktor pakar kata ok je within range.. Janin akan membesar lg no worries

Doc dah cakap ok so takde masalah la tu. Setiap orang kan berbeza kehamilan bergantung juga keadaan ibu.

Jgn risau sis. Kena ikut ckp dctr. Kalau ikut ckp org semua benda x kena je. Kna ikut yg bertauliah.

Berat baby saya pun sama 1.2kg.. 28w semalam cek ngan DR.. Memang normal sebab br 28w..