air gula

Hai nk tanya ni? berat sy makin menurun dari 49.5kg ke 48kg. Agak² nanti kena minum air gula ke ? #11minggu #takut

2 Balas

Sy dr 48kg turun 45kg sbb tri 1 tp kne pantau berat sminggu skli n dua mnggu dye nk jumpa. skrg pn kne pntau lg berat even dh naik 47kg. esk last jumpa utk berat ni. tp tkde plk kne mnum air gula.

Air gula memang compulsory untuk semua ibu mengandung minum sebab nak tengok paras gula dalam darah, kalau tinggi sangat boleh bahayakan baby terutamanya nanti. Biasanya buat 2 kali aja itupun kalau bacaan tak cantik tapi kalau bacaan tak tinggi, dia bagi sekali aja biasanya laaa.