perut tinggi

hai.. nak tnya sy skrang ni 33w 2 days.. nk tnya normal k klau perut masih tinggi? means x turun lg.. sbb nenek sy tegur kenapa perut sy xtrun2 lg.. selalu weeks berapa ye bru turun?

4 Balas

Saya pla skg 34w+ perut dah turun sngt. Saya perasan perut start turun pelan2 masa 31w. Risau plk nak keluar awl, bnyk kata baby dah kat bawah dan mmg btl lah rasa dah x larat sgt nak jln skg. Lagi2 nak tdr ubah posisi badan smpi menangis nak gerakkan badan. Mgkn nt start 34/35w baby awk akan turun lah tu. semoga kita semua ibu2 di TAP ni dipermudahkan segala urusan. Amin

1y ago

insyaAllah sis.. semoga dipermudahkan urusan kite semua..

ada yg cakap 36w nanti dia start turun. mungkin lain orang lain cerita dia. Sy pun tinggi lagi ni. as long as Dr cakap okay, means okay la. nenek awak mungkin dia turun awal.

1y ago

sis da brp week skrg ni?

Bila baby dh msuk laluan dia bru perut turun. Klau sy mmg dri awal dh turun wlaupun kjap breech kjap bwah. Jgn risau sgt perut turun ke tk. Janji kepala dh dkt bawah.

sy 36+5 skrg baru turun perut. 36+3 aritu tinggi perut. lps tu, mlm 36+3, sy turun darah, baru perut turun.