Edema

Hai, nak tnya.. Klu bru 27 weeks, normal ka klu kki dah da slight edema?

2 Balas

Normal. . Since dah masuk 20 minggu janin semakin membesar, menyebab kan berlaku tekanan pada salur darah yg membawa darah dari seluruh badan balik ke jantung, di sebab kan itu juga hal ini menyebab kan cecair badan akan tertapis keluar dari salur darah dan berkumpul di tisu-tisu badan terutama nya di bahagian anggota bawah (kaki & buku lali).

5y ago

Tq.. Da juga risau sbb dgr kawan2 da yg nak dekat due bru kaki bengkak.. Sy ni bru 27 weeks dh start bengkak2 dah. Btw, tq

Sory sis..nk mmbntu tp nk tnye edema tu bengkak ke

5y ago

Ya.. Bengkak sis