Tolong.. Buntu

Hai.. Nak tnya, klau kite nk tukar checkup dari kk ke klinik swasta.. Pastu nnt klau nak bersalin dkt hospital kerajaan boleh ke? Ke kne bersalin dkt hospital swasta jgk..? Tolong yer..

10 Balas

Pada pendapat sy, baik checkup je di kk.. Nt kalau ade duit lebih pegi la swasta utk scan.. Sbb kk pon bulan tiap bulan scan.. Tp kalau sis mmg ade masalah dgn waktu utk checkup di kk yg terhad dan ade kemampuan, boleh je trus checkup di swasta.. Dan rasenye xde masalah utk bersalin di gov hosp. Sbb rekod kn ade je dlm buku utk rujukan pihak hosp.

boleh sis.. saya pon tengah follow up dgn swasta dgn kk. if puan rasa nak tanya mcm2 boleh je follow up swasta. sbb kk depens pada tempat ada yg ramah, ada yg xnak share. saya dri awl hamil follow up dgn swasta, pastu kk.. skrg dua2 sy p.. kalau g swasta jugak bwk je buku pink tu sbb doktor kat situ akan follow up. sy check up dekat kpj dgn kk..

Boleh je tp pastikan mase check up dkt swasta tu doc tulis details dlm buku pink.. Buku pink tu penting.. Sbb sy pernah cek up swasta dia bgi kad je dan details tu agak berterabur.. Tu yg susah...awak kene make sure tiap kali cek up nurse/doc tulis setiap details dkt tempat yg betul supaya teratur n senang nanti nurse2 nak tgok..

Sy bgtahu kk nk smbung checkup dan bersalin hosp swasta, tp nurse tu kata continue je dua2.. sy pun jd ikut je la yg mna mampu 😅

boleh je bersalin di hospital kerajaan. sy pon bukak buku kat swasta bersalin di kerajaan

Maaf sis, tak pasti. Takde experience lagi setakat ni tukar check up kk ke klinik swasta

sy memang buka buku & check up swasta. bsalin hosp gov. takde masalah.. inshaallah

Boleh je sis check up swasta melahirkan di gov. Tak ada masalah pun sis

dari sis jk mna maw bersalin,, kerjaan, boleswasta pn bole

xde masalah...buleh je bersalin di gov...