1st trimester

Hai nak tnya, kalau 1st trimester 5weeks boleh ke nak bersama suami? And airmani boleh ke lepas kat dalam? Maaf tanya, saya first time preggy 😅

1 Balas

kalau saya sebelum keguguran, masa bersama memang buang dalam. bersama 4 5 kali dalam seminggu. lepas keguguran 🤗 saya minta buang luar , lagipun air mani suami boleh sebabkan kontraksi. dan mungkin menyebabkan bukaan rahim. untuk langkah berjaga after pregnant kali ke 2, saya cuma puaskan suami sahaja selagi boleh. after 12w baru berani untuk bersama sebabnya time tu kandungan memang dah betul² menjadi. 5w selalunya hanya kantung je tapi masih kecik . 6w pun cuma kantung, anything boleh jadi 🤗 just take care and extra careful je la 🤗 actually sampai sekarang 35w masih buang luar 🤗 ikut ibu jugak , ada yang biar saja buang dalam dari awal sampai beranak 🤗