36 minggu, HB still low

hai, nak tanyaa. ada tak kat sini mommies yg bersalin waktu HB bawah 10? sye dah 36w, tapi hb masih bawah 10. dah buat macam2, dah warded utk TDI (drip ubat iron), tapi masih tak naik. risau due date makin dekat. org kata risiko tumpah darah tu tinggi. ada yg boleh share pengalaman? masa anak first dulu 28w HB dah naik 11. kalini tak naik2 pulak dia. static je 9.7. sye dah tak tau nak buat cemana 🥲

4 Balas

saya macamni jugak haritu turun 9.7 lepastu kena masuk ubat sampai dua botol . sis try makan buah setiap hari macam jambu batu ke delima ke . lepastu makan ubat dengan air sunquick no sugar suam suam . saya buat centu terus naik 11.7 alhamdulillah

2y ago

cuba try hari hari makan buah jambu takpon buah lain macam naga ke delima ke . lepastu ubat makan dengan air sunquick takde gula suam suam . inshaallah naik tu

Hb sy sentiasa atas 12 lepas sy amalkan minum air ribena. Ribena tk payah letak gula. Tambah air sejuk je. Sebelum tidur makan zincofer dgn ribena tu. Cuba la, InsyaAllah

2y ago

Saya sekali makan zincofer 2 biji sebelum tidur n minum air ribena. Alhamdulillah hb mmg cantik sentiasa. Pastu pagi sebelum checkup kk, sy telan 2 biji kapsul minyak kelapa dara. Dulu time tk amalkan, tiap bulan hb drop, sampai nurse tegur kata, awk bnyak bulan lg ni, hb asyik drop je. Skrg nurse puji je kata hb cntik. Lepasni checkup tk amek darah dah, sbb 36w last amek darah kalau hb cntik. Klau hb tk cntik baru kena repeat amek darah.

sudah menerima jarum yg 8x tu x???

2y ago

jarum 8x yg mana ye sis? sye tak pernah dgr 😅

sama🥺

2y ago

hmm risaukan, 36 minggu, bila2 je boleh bersalin. moga semuanya baik2 je 🥲