SUSU YANG SESUAI

Hai, nak tanya.. susu apa yang sesuai untuk minum ye? boleh susu kotak atau kene susu tepung? if susu kotak, susu kotak apa yg sesuai diminum?

3 Balas

untuk pregnancy ke sis? kalau sis nak minum susu, saya suggest sis ambil fernleaf full cream. saya ambil susu tepung. fernleaf full cream antara few susu yang memang tak ada added sugar. sis nak yang lain pun boleh, tapi seeloknya check dekat ingredients, avoid yang ada added sugar. kalau sis tak nak minum susu pun tak ada masalah sis. ada orang tak boleh minum susu sebab lactose intolerance. sis cari je supplement calcium + magnesium. telan je.

susu tepung kuantiti gula dia agak tinggi. boleh tgk ingredients jugak. yg penting kena check kandungan gula. sy sarankan susu efferty tapi agak mahal.

Apa2 susu pun awak boleh minum. Tiada masalah.