Ubat tambah darah

Hai nak tanya. Saya selalu skip makan ubat yang nurse bagi tu. Tapi hb okey. Takpe kee ? Ke kena makan jugak ? Saya susah sikit la nak telan ubat2 ni hm#ingintahu

13 Balas

kene makan ubat kalau tak hb mmg drop . sy yg tak skip ubat pun hb tetap low . kwan sy hb okay 12 keatas bila skip skip ubat hb jd 8 9 tau . hb low bahaya utk kandungan dan ibu . nurse sllu ckp mkn ubat . jgn pernah skip sbb hb low . takut pramatang , bby mnggal dlm perut , boleh jd tumpah drh masa berslin nt . kalau awak jenis tleh telan pill besar besar bole ckp dgn nurse kat kk . kwan sy dpt pill yg kecik kecik je .