Ubat tambah darah

Hai nak tanya. Saya selalu skip makan ubat yang nurse bagi tu. Tapi hb okey. Takpe kee ? Ke kena makan jugak ? Saya susah sikit la nak telan ubat2 ni hm#ingintahu

13 Balas

Sama saya pengalaman masa dapat zincofer, tak boleh telan, tapi masa tu hb 12.5, saya langsung x makan, ambik jus mamariam je. next check uppp terus drop jadi 11.1. Insaff terus. Tukar ke iberet alhamdulillah hb naik balik ke 12 ke atas. Cuba try error ubat yg awak okay. Plg2 maltofer sbb dia coklat kunyah kann. Tapi risau kalau hb drop tanpa pengetahuan kita bahaya utk ibu dan baby. Semoga dipermudahkan mummy! 💪🏼