Morning Sickness

Hai nak tanya. Saya dah 7 minggu, baru anak first. Perut saya selalu kembung, rasa senak, rasa angin je perut, sedangkan makan ikut time. Memang normal ke? #firstbaby #bantusharing #1stimemom

2 Balas

Normal sebab time tu ada perubahan hormon mendadak yang menyebabkan digestion kita slow jadi perut memang akan selalu rasa angin, senak camtu. Kena try kerapkan makan tapi dalam kuantiti sikit untuk bagi perut kurang angin

saya pun time 7week macam ni sbb rahim baru nak kembang tu yg perut kita akan rasa serbu sikit tapi kalau ada tanda apa apa awak kene terus pergi hospital ya